mai 18, 2021 De RK Utilaje Romania 0

Garnitura de chiulasa

garnitura de chiulasa Garnitura de chiulasa este o componentă importantă care se află între blocul motorului și chiulasă. Rolul acestei garnituri este de menține etanșarea și de a preveni scurgerile între cele două părți cruciale ale motorului, atunci când este supusă procesului de compresie.

Dacă vreti sa achizitionati garnitura de chiulasa va asteptam pe site-ul nostru https://epieseutilaje.ro/

Această piesă este prevăzută cu găuri cilindrice pentru găzduirea pistoanelor. Garnitura de chiulasa este expusă mai multor elemente cum ar fi apă, ulei, gaze de eșapament și combustibil.

garnitura de chiulasa

Este important ca aceasta sa fie realizata din materiale rezistente, ținând cont de faptul ca pe lângă sigilarea porțiunii de combustie a motorului pentru a permite circulația uleiului și lichidului de răcire, garnitura de chiulasa etanșează și camera de combustie din motor.

Acest lucru permite utilajului să producă suficientă putere pentru a merge mai departe, dar și să împiedice ieșirea gazelor nocive din camera de ardere, dirijându-le prin sistemul de evacuare.

Daca aveți nevoie de consultanță în alegerea de garnitura chiulasa, ne puteti contacta cu incredere pe https://epieseutilaje.ro/contact/ si veti primi ajutor din partea unui consultant tehnic.

De ce se defectează o garnitura de chiulasa?      

Principala cauza care duce la defectarea garniturii de chiulasa este supraîncălzirea motorului. Acest lucru se poate întâmpla dacă lichidul de răcire înregistrează o creștere rapidă a presiunii, înainte ca motorul să atingă o temperatură de încălzire optimă. În majoritatea cazurilor, apa se amestecă cu ulei, provocând alte daune grave motorului.garnitura de chiulasa

Unele garnituri se pot slăbi mai repede decât altele, în funcție de materialul din care sunt realizate. Metalele care au o rată de expansiune termică mai mare sunt mai sensibile la căldură. Temperaturile mai ridicate pot face ca obiectul să-și schimbe forma, producând un rezultat nefavorabil. Extinderea și denaturarea chiulasei ca urmare a căldurii îi slăbește integritatea, împiedicând etanșarea corectă a garniturii de chiulasa.

Puterea scazuta a motorului este un semn care indica defectarea unei garnituri de chiulasa. Este recomandat sa schimbati această piesă imediat ce descoperiti defectiunea. In caz contrar, o garnitură suflată poate provoca daune grave și ireparabile motorului.

Daca aveti nevoie de o garnitura de chiulasa va asteptam pe: https://epieseutilaje.ro/produs/garnitura-de-chiuloasa-komatsu-pc110r-1/

garnitura de chiulasa