ianuarie 3, 2022 De RK Utilaje Romania 0

De ce scoate excavatorul JCB 806 fum negru?

fum negruExista situatii in care atunci cand utilizati excavatorul JCB 806 poatea aparea un fum negru. Cu siguranta nu este un lucru bun. Acesta este un semn care indica o ardere inadecvata a combustibilului in cilindru.

Pentru ca este o problema destul de des intalnita, va prezentam mai jos toate detaliile de care aveti nevoie. Este important sa rezolvati problema cat mai repede, pentru a evita deteriorarea unor piese de excavator.

Presiunea de admisie este insuficienta

In aceasta situatie ar trebui sa controlati jocul supapei de admisie. Daca acesta nu se situeaza in valorile normale si spatiul supapei nu este egal, atunci presiunea si volumul de admisie vor fi insuficiente.

Daca exista o defectiune a supapei este indicat sa o reparati cat mai repede. Altfel, motorul isi va pierde din eficienta si va consuma tot mai mult combustibil.

Injectorul este deteriorat

injector deterioratDaca un injector este deteriorat, murdar, infundat sau prezinta semne de uzura, pe langa producerea de fum negru va duce si la scaderea performantei excavatorului dvs.

Injectoarele ajuta la eficientizarea consumului de combustibil si la mentinerea emisiilor mai curate. Daca acestea nu sunt in regula este afectata sanatatea intregului motor. De aceea, aceasta problema trebuie remediata cat de repede posibil.

Factorii de mediu

Poate parea greu de crezut insa factorii de mediu pot duce la aparitia unui fum negru la excavatorul JCB 806. Cand temperatura de afara este ridicata, acest lucru afecteaza si temperatura combustibilului. Drept urmare conditiile de ardere devin dure si apare fumul de culoare neagra.

Un alt factor ce poate duce la aceeasi situatie este altitudinea. Cand aceasta este ridicata, nivelul de oxigen furnizat nu va fi suficient pentru arderea combustibilului. Astfel temperatura motorului va creste si supraincalzirea va determina aparitia unui fum negru.

Filtru de aer defect

Un fum negru poate aparea si daca nu aveti grija de echipamentul dvs. Un filtru de aer neintretinut corespunzator, care este murdar sau defect nu va permite trecerea unei cantitati suficiente de aer in camera de ardere.

Un filtru de aer murdar poate creste emisiile de particule cu 40 pana la 50%. De aceea, este foarte important sa verificati in mod regulat starea filtrelor de aer si sa le curatati atunci cand este nevoie.

Combustibil de proasta calitate

Un combustibil de calitate inferioara poate provoca fum negru la excavatorul JCB 806. Pe langa asta, puteti sa mai observati si alte urmari cum ar fi: probleme de functionare ale motorului, acceleratie slaba, viteza instabila sau filtru de combustibil blocat.

Remedierea in acest caz este destul de simpla. Inlocuiti combustibilul si folositi ceva de calitate care va spori performanta.

Alte cauze pentru aparitia de fum negru

Daca ati exclus cauzele de mai sus, varianta posibila ar putea fi una din urmatoarele:jcb 806

  • motorul functioneaza la suprasarcina;
  • pompa de injectie defecta;
  • turbosuflanta avariata;
  • probleme cu pompa de ulei.

Daca identificati fum negru la excavatorul JCB 806 este recomandat sa gasiti o solutie la timp. In caz contrar, motorul, cilindrul si alte componente pot avea de suferit.

Ne puteti contacta pe https://epieseutilaje.ro/ daca aveti nevoie de suport tehnic. De asemenea, echipa noastra va poate furniza o gama larga de piese de schimb pentru utilaje de constructii si agricole. Astfel, veti sta linistiti chiar si atunci cand apar defectiuni ale echipamentului.